Подаруй дітям любов до книги

Громадська організація «Духовно-освітній центр», що зародилася в Соколівці, ініціювала в нашому районі проект «Подаруй дітям любов до читання книг», який реалізується в рамках відзначення 200-річчя від дня народження Т.Шевченка.

Нещодавно цей проект стартував у Нижньоберезівській ЗОНІ. Два місяці діти 5-9 класів читали книги із програми позакласного читання, ведучи читацькі щоденники, в яких записували зміст книги та своє ставлення до прочитаного. Потім відбулася лінійка, присвячена підсумкам першого етапу цього проекту. Зважаючи на те, що методом реалізації проекту є матеріальна зацікавленість учасників, змістовне спілкування, 16 учнів 5-9 класів було визнано кращими читачами.

Грошові премії дітям вручила дружина основного фінансового спонсора цього проекту Василя Петричука — Руслана, яка наголосила, що ця винагорода за розумову працю, за цікавість до книги і надалі повинна сприяти популяризації книги і читання серед дітей, учнівської молоді та дорослих.

До речі, Василь Петричук, як підприємець, що проводить свою діяльність на території с. Нижнього Березова, з радістю відгукнувся на прохання фінансово підтримати проект, розуміючи, що книга, як ніщо інше, здатна формувати життєву позицію нашого підростаючого покоління. Велику підтримку цей проект отримав від громадськості села, нашого духовного пастиря о. Ігоря, директора місцевої школи С.Сулятицького, вчителів-предметників, організатора позакласної роботи С.Підлисецької, виконкому Нижньоберезівської сільської ради, сільської та шкільної бібліотек, учнів школи та їх батьків.

На подяку від березунів заслуговує Лук’ян Дійчук, голова громадського об’єднання «Духовно-освітній центр» с. Соколівки, який ініціював проведення проекту в нашому селі.

Г. ВІТКОВІЦЬКА,
завідувач бібліотеки-філіалу с. Нижнього Березова.

«Гуцульський край», №47, 21.11.2014 року.

Share