До Бандери прийшли небайдужі

Першого січня в с. Середньому Березові вшанували 113-ту річницю від дня народження полум’яного борця за волю і незалежність України, провідника ОУН Степана Бандери.

Незважаючи на складні погодні умови, березуни зібралися біля пам’ятника С.Бандері на урочисті заходи. Поминальну панахиду відправили священники — місцевий парох о.Роман Шкабрій і парох с.Баня-Березова о.Михайло Дрогомирецький.

Через проливний дощ святкову програму провели вже у приміщенні Середньоберезівського ліцею. Ведуча Марія Симчич, — заступниця директора ліцею з виховної роботи надала слово начальникові відділу культури, молоді та спорту Яблунівської селищної ради Миколі Васкулу, який виступив з палкою промовою і розповів про вагомий внесок С.Бандери у боротьбу за волю України. Пмн ОУН «Зродились ми великої години» виконав чоловічий гурт Середньоберезівської станиці братства УПА.

Прозвучали також патріотичні пісні про С.Бандеру у виконанні фольклорно-етнографічного колективу «Березуни» місцевого Будинку культури (керівниця — О.Сулятицька) та народного чоловічого вокального ансамблю «Кришталь» Будинку культури с.Баня-Березова (керівник — В.Васкул).

У концертній програмі взяли участь і учні ліцею, члени гуртка «Художнє слово» при Будинкові культури: Катруся Данилюк, Марійка Кіцелюк та Іванна Малкович, які дуже емоційно й зворушливо читали тематичні вірші. Завершили свято виконанням Державного Пмну України.

До новорічно-різдвяних свят наше село отримало подарунок від депутатки Івано-Франківської обласної ради Наталії Перцович. Дуже приємно, що у генах березунів (а Наталія Святославівна родом з С.Березова) закладено допомагати творити добрі справи.

Стараннями Наталії Перцович зроблено вагомий внесок у капітальний ремонт Будинку культури в с.Середньому Березові. Начальник відділу культури Яблунівської селищної ради, всі учасники художньої самодіяльності приємно вражені від проведеного ремонту в фойє. А майстри Косівської фірми СМ Буд-Сервіз, виконали ремонтні роботи на високому професійному рівні.

Антон Кабин,
директор Будинку культури с.Середнього Березова.
«Гуцульський край», №1–2, 14.01.2022 року

Share