У Нижньому Березові провели сільські ігри

29 Серпня, 2016 / Спорт / Відповісти

21 серпня село Нижній Березів підхопило естафету проведення сільських спортивних ігор, гостинно запросивши до участі у Спартакіаді спортсменів і любителів спорту із селища Яблунева, сіл Стопчатова, Лючок, Лючі, Середнього Березова, Текучої, Шешорів, Акрешорів і с. Чорні Ослави Надвірнянського району.

З нагоди спортивного свята учасників змагань привітали Нижньоберезівський сільський голова Михайло Іванків і директор школи Степан Сулятицький. Дівчата з гурту «Срібна історія» (керівник Марія Ільницька) подарували спортсменам свої чудові пісні.

Сільські ігри, присвячені 25-й річниці Незалежності України, проводилися з ініціативи небайдужої молоді села та за сприяння Нижньо-березівської сільської ради, місцевої школи, сектору у справах молоді та спорту райдержадміністрації.

Протягом цілого дня і до пізнього вечора усі охочі змагалися у десяти видах спорту: міні-футболі, волейболі, армреслінгу, гирьовому спорті, настільному тенісі, шашках, шахах, багатоповторному жимі лежачи, перетягуванні каната та штовханні ядра.

У змаганнях з волейболу золоті медалі виборола ВК с.Чорні Ослави, «срібло» — у волейболістів із сЛючки, «бронза» — у ВК с.Нижній Березів.

У змаганнях з армреслінгу призові місця розподілилися наступним чином:

  • вагова категорія до 75 кг: І місце — Віталій Полюк, с.Нижній Березів; II місце — Володимир Голдищук, с.Текуча; III місце — Христина Мельничук, с.Пістинь.
  • вагова категорія 75 кг+: І місце — Андрій Дручків, с.Шешори; II місце — Любомир Жигалюк, с.Чорні Ослави; III місце — Іван Геник, с.Нижній Березів.

На п’єдестал футбольного олімпу піднялася ФК с. Середнього Березова «Стирі», друге і третє місця — у футболістів сЛючок і с.Акрешорів відповідно.

У видовищних змаганнях з багатоповторного жиму лежачи до трійки лідерів потрапили Ярослав Фальбійчук із Яблунова (із результатом 200 разів — І місце), його син Віктор Фальбійчук (140 разів — II місце) та Володимир Голдищук із Текучої (82 рази — III місце).

Кращими тенісистами сільської Спартакіади стали Василь Вадюк із Лючок (І місце), Василь Дідик із Чорних Ослав (II місце) та Мирослав Підлисецький із Нижнього Березова (III місце).

У гирьовому виді спорту беззаперечними лідерами були:

  • вагова категорія до 75 кг: І місце — Олексій Голдищук, с.Текуча, 99 разів; II місце — Віталій Полюк, с.Нижній Березів, 83 рази; III місце — Володимир Рибчук, с.Акрешори, 81 раз.
  • вагова категорія 75 кг+: І місце — Ярослав Фальбійчук, с-ще Яблунів, 250 разів; II місце — Василь Голдищук, с.Текуча, 245 разів; III місце — Микола Заячук, с.Нижній Березів, 100 разів.

У змаганнях зі штовхання ядра важка металева куля відлетіла на найдовшу віддаль у Ярослава Фальбійчука і допомогла спортсменові піднятися на першу сходинку п’єдесталу пошани. Друге і третє місця розділили між собою Юрій Ківнюк із с.Чорні Ослави та Іван Симчич із Середнього Березова.

Кращим шашкістом у Нижньому Березові став Василь Вадюк із Чорних Ослав. Мирослав Мельник із Лючі та Микола Геник із Нижнього Березова посіли друге і третє місця відповідно.

У шаховому турнірі перемогу виборов Дмитро Арсенич із Нижнього Березова, другим став Сергій Когут із Лючок, на третьому місці — Микола Негрич із Нижнього Березова.

Доброю традицією  І  етапу районної Спартакіади серед збірних команд сіл, селищ і м.Косова стало завершувати сільські ігри змаганнями з перетягування каната. Цього разу пальма першості — у колоритної збірної команди силачів під назвою «Ґазди», друге місце посіла команда із Нижнього Березова, хлопці із Текучої стали третіми.

За сприяння сектору у справах молоді та спорту РДА переможців і призерів змагань нагородили грамотами та медалями.

Сільські ігри у Нижньому Березові вдалося організувати завдяки ініціативності та вмінню гуртувати людей місцевого молодого чоловіка Василя Вітковіцького та команди його однодумців у складі Мирослава Підлисецького, Івана Дрогомирецького, Ярослава Арсенича, Романа Арсенича, Івана Ільницького, Івана Геника, Віталія Мельничука, Василя Ільницького та Назарія Малковича.

Слова подяки хочу також адресувати Нижньоберезівському сільському голові Михайлові Іванківу, директору школи Степанові Сулятицькому, ведучій свята та дівчатам із гурту «Срібна історія», суддям — Іванові Рижуку, Василеві Урбановичу, Любомирові Жигалюку, Дмитрові Арсеничу, Ярославові Фальбійчуку, Богданові Васкулу, Андрієві Дручківу, Миколі Симчичу та Юрію Мельничуку — за добру справу у вихованні молодого покоління, для якої вони завжди знаходять час.

Відрадно, що мода на спорт повертається, і сільські спортивні ігри у Нижньому Березові є красномовним цьому підтвердженням!

Михайло МЕЛЬНИЧУК,
завідувач сектору у справах молоді та спорту РДА, депутат районної ради.

«Гуцульський край», №33, 26.08.2016 року

Share