Семінар з роботодавцями у Вижньому Березові

Для інформування роботодавців про послуги служби зайнятості у Вижньоберезівській сільській раді працівники Косівського РЦЗ організували і провели відкритий захід — семінар з роботодавцями на тему «Надання компенсацій роботодавцям для працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, відповідно до Закону «Про зайнятість населення».

У заході взяли участь роботодавці, підприємці-фізичні особи, керівники підприємств, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Косівського РЦЗ.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Оксана Пашківська розповіла присутнім про сучасний стан ринку праці, попит і пропозицію робочої сили, професійно-кваліфікаційний склад безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, запросила всіх до активного спілкування.

Було проінформовано про тенденції у сфері зайнятості і праці у країні в цілому, а саме про тенденції щодо рівня зайнятості та рівня безробіття, що спостерігаються на ринку праці. Ознайомила присутніх з механізмами стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, здійснення заходів зі сприяння розвитку підприємництва в приорітетних видах економічної діяльності. Звернула увагу на порядок надання компенсації, права, обов’язки та відповідальність сторін, а також можливість професійної підготовки кадрів на замовлення роботодавців, організації індивідуального навчання, стажування на робочому місці для поновлення професійних навиків особи.

Косівський РЦЗ дякує Вижньоберезівському сільському голові М.М.Бодругу за сприяння у проведенні семінару та підприємцям, які взяли участь у ньому.

О. Пашківська,
начальник відділу взаємодії з роботодавцями.

«Гуцульський край», №5, 3.01.2017 року

Share