«Березунчик» святкував новосілля

Відкриття чи відновлення дошкільних закладів — одна з болючих проблем сьогодення. Адже успіх перебудови всієї системи освіти значною мірою залежить від підвищення ефективності виховання дітей у її першій ланці — дошкільному дитинстві.

Період від одного до семи років унікальний: у цьому віці відбувається бурхливий психічний і фізичний розвиток дитини. Не кожна мама, особливо в селі, де роботи непочатий край, може приділити відповідну увагу своїй дитині, збагатити її знаннями, розвинути математичні або музичні здібності, відповісти на всі питання своїх «чомучок», належно підготувати дитину до школи.

Саме ці завдання виконують дитячі садочки. Ось і ми, жителі мальовничого гірського села Середнього Березова, раділи народженню свого «немовляти» — дитячого садочка «Березунчик» ще у далекому 2002 році. Він розмістився у приміщенні сільської ради. У ньому перебувало 27 вихованців різновікової групи.

Рівно через 16 років, саме на Покрову, урочисто відкрили нове приміщення дитячого садка. Колись у ньому була шкільна майстерня. У 2007 році сільська рада ухвалила рішення про передачу цієї будівлі дитячому садку. З того часу вели невеликі за обсягом ремонтні роботи. Вирішальну крапку у цьому довгобуді поставив народний депутат Ю.І.Соловей. Саме завдяки його клопотанню з державного бюджету виділили 500 тис. грн. для закінчення ремонтних робіт.

І знову 14 жовтня Пречиста Мати взяла під покров березівську малечу. Сама природа раділа разом з нами. На свято зібралось чимало людей. Всі були щасливі. Отці Роман і Михайло освятили приміщення. Представники влади перерізали символічну стрічку.

Святковий і неповторний концерт підготували вихованці дитячого садка.

До всіх присутніх звернувся народний депутат Ю.І.Соловей. Березуни щиро дякували йому за такий подарунок. З вітальними словами до присутніх звернулися голова РДА В.В.Кічеряк, голова районної ради П.І.Ванджурак, заступник керівника департаменту освіти ОДА О.І.Гаврилюк, начальник відділу освіти РДА В.Я.Козьменчук, методист відділу освіти Л.Я.Сенчук. Всі зичили нам успіхів у роботі і дарували подарунки.

Щиро дякуємо підприємцю В.В.Зеленевичу, який сумлінно та якісно виконав всі роботи.

Ярослава КРУШНЯК, завідувач ДНЗ «Березунчик».
«Гуцульський край», №42, 19.10.2018 року

Share