Березівські розваги

7 серпня у с. Середньому Березові місцеві спортсмени та гості села мірялися силами у змаганнях з волейболу, армреслінгу, гирьового спорту, підтягування на перекладині, перетягування палиці та каната, спортивній естафеті під назвою «Березівські розваги».

Спортивні ігри проводили з нагоди святкування Дня села та в рамках І етапу районної спартакіади серед збірних команд сіл, селищ і м. Косова. їхніми організаторами виступили Середньо-березівська сільська рада, Середньо-березівська ЗОШ І-ІІІ ст., Яблунівська ДЮСШ «Соколята» спільно із сектором у справах молоді та спорту райдержадміністрації.

На спортивні змагання до Середнього Березова приїхали всі охочі — з сіл Лючок, Баня-Березова, Нижнього Березова, Акрешорів, Текучої, с-ща Яблунова та с. Чорних Ославів Надвірнянського району.

За підсумками змагань з підтягування на перекладині першим став Володимир Рибчук із с. Акрешорів, друге місце посів Андрій Томич із Баня-Березова, на третьому місці — Святослав Лейб’юк із с.Лючок.

У змаганнях з армреслінгу переможцями стали:

  • вагова категорія до 70кг: І місце — Володимир Голдищук, с.Текуча; II місце — Василь Вітковіцький, с.Нижній Березів; III місце — Іван Ільницький, с.Нижній Березів.
  • вагова категорія до 90кг: І місце — Петро Сахно, с.Середній Березів; II місце — Іван Геник, с.Нижній Березів; III місце — Юрій Лойовський, с.Середній Березів.
  • вагова категорія 90кг+: І місце — Іван Геник, с.Середній Березів; II місце — Іван Симчич, с.Середній Березів; III місце — Петро Васкул, с.Лючки.

У напруженій боротьбі за перше місце у змаганнях з волейболу перемогу виборола ВК с.Лючок, ВК с.Нижнього Березова стала срібним призером, «бронза» — у ВК с.Середнього Березова.

Кращими гирьовиками визнано:

  • вагова категорія до 70кг: І місце — Роман Уторопчук, с.Баня-Березів (90 разів); II місце — Михайло Васкул, с.Лючки (87 разів); III місце — Олексій Голдищук, с.Текуча (69 разів).
  • вагова категорія до 90кг: І місце — Ярослав Фальбійчук, с-ще Яблунів (200 разів); II місце — Віталій Полюк, с.Нижній Березів (140 разів); III місце — Володимир Рибчук, с.Акрешори (92 рази).
  • вагова категорія 90кг+: І місце — Іван Симчич, с.Середній Березів (ЗО разів); II місце — Андрій Лесюк, с.Лючки (25 разів).

Цікавою була спортивна естафета «Березівські розваги». Ці видовищні ігри зібрали чимало охочих позмагатися і вболівальників. За право називатися переможцем хлопці скакали у мішках, перевертали колесо від трактора, билися мішками, метали козацьку булаву. У підсумку найспритнішою виявилась команда с.Лючок, другою стала команда с.Середнього Березова, хлопці із Нижнього Березова — на третьому місці.

Новинкою сільських ігор були змагання з перетягування палиці, які проводили у трьох вагових категоріях. У цьому виді спортивної програми призові місця посіли:

  • вагова категорія до 70кг: І місце — Володимир Голдищук, с.Текуча; II місце — Андрій Томич, с.Баня-Березів; III місце — Олексій Голдищук, с.Текуча.
  • вагова категорія до 90кг: І місце — Юрій Лойовський, с.Середній Березів; II місце — Святослав Лейб’юк, с.Лючки; III місце — Любомир Жигалюк, с.Чорні Ослави Надвірнянського району.
  • вагова категорія 90кг+: І місце — Іван Симчич, с.Середній Березів; II місце — Іван Геник, с.Середній Березів.

Завершували спортивні ігри змагання з перетягування каната. Команди силачів із Середнього Березова, Нижнього Березова та с.Лючок посіли перше, друге та третє місця відповідно.

Переможців і призерів змагань нагородили грамотами та медалями за сприяння сектору у справах моподі та спорту райдержадміністрації.

Такі масові видовищні ігри вдалося організувати завдяки Середньоберезівському сільському голові Миколі Ігнатюку, суддям: Василю Урбановичу, Миколі Симчичу, Ігорю Урбановичу, Любові Малик, Богданові Васкулу, підприємцям і небайдужим до спорту людям: Михайлу Баранському, Роману Сулятицькому, Любомиру Скільському, Івану Генику, Степанові Малику, Михайлові Дрогомирецькому, Миколі Перцовичу, Богданові Бодругу, директору Середньоберезівської ЗОШ І-ІII ст. Ігорю Генику.

Приємно вражає той факт, що з кожним роком кількість сіл, готових до проведення І етапу районної спартакіади серед збірних команд сіл, селищ та м. Косова, зростає. Косівщина — на правильному шляху пропагування здорового способу життя серед широких верств населення!

Михайло Мельничук,
завідувач сектору у справах молоді та спорту райдержадміністрації’, депутат районної ради.

«Гуцульський край», №31, 12.08.2016 року

Share