У Баня Березові відкрили дитячий садок

До цієї події березівчани йшли довгих дев’ять років. Зате тепер ДНЗ (дитячий садок) «Первоцвіт» — як перша весняна квітка, розквітнув у всій своїй красі. І в цьому мали можливість пересвідчитися присутні на відкритті чудового дошкільного навчального закладу.

У Баня-Березові ні за радянської доби, ні за проголошення Україною незалежності дитсадка не було. Отож, відзначити новосілля прийшло багато людей — старшого і середнього віку, молодих матусь і татусів з дітьми на руках. Запросили не лише місцевих жителів, а й керівників району, поважних гостей з Івано-Франківська.

Баня-Березівський сільський голова М.Пукас не приховував своєї радості під час виступу на відкритті садочка. Микола Миколайович з приємністю називав усіх, хто сприяв у фінансуванні, допомагав особистою працею, щоб у їхньому селі запрацювала дошкільна установа. І сільський голова, і завідуюча дитсадком Галина Василівна Васкул особливо відзначали старання ініціатора цієї ідеї, свого односельчанина, депутата районної ради і колишнього заступника голови райдержадміністрації Миколи Васкула. Висловлювали слова вдячності районній і обласній владі за надання коштів для ремонту приміщення і придбання необхідного обладнання.

Привітати березівчан з відкриттям дитсадочка з подарунками прийшли депутат обласної ради Дмитро Дзвінчук, директор депар-таменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, доцент кафедри публічного управління та адміністрування магістратури державної служби Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Андрій Мазак, голова райдержадміністрації Зеновій Томащук, голова районної ради Павло Ванджурак, начальник відділу освіти РДА Володимир Козьменчук, голова ради голів профспілкових комітетів працівників освіти району Світлана Бович, методист методичного кабінету відділу освіти Лариса Сенчук. У своїх виступах вони побажали березівчанам, як і всьому українському народові, миру на нашій землі, здоров’я і щасливого майбутнього — вихованцям дитсадочка, їхнім родинам та плідної праці — персоналові ДНЗ. А юні вихованці «Первоцвіту» порадували присутніх гарними художніми виступами. Отець Михайло Дрогомирецький благословив важливу для Баня-Березова подію, освятив приміщення дошкільного навчального закладу і всіх присутніх на цьому урочистому заході.

Завідувач дитсадка Галина Васкул запросила гостей, дітей і їхніх батьків оглянути ДНЗ. Побачене всіх приємно вразило: красиво й естетично оформлені ігрові кімнати, їдальні й спальні, стіни розписав малюнками талановитий художник, учитель малювання місцевої школи Мирослав Миколайович Басараба. Є у садочку і дві роздягальні, кабінети завідувача, медсестри, бухгалтера, кухня, пральня, просторий коридор, два санвузли, автономне опалення, яке забезпечує належний тепловий режим у всіх приміщеннях.

У Баня-Березівський ДНЗ з символічною назвою «Пролісок» набрали дві групи по 15 дітей.

— Умови для них створили справді чудові, — розповідає методист методичного кабінету відділу освіти Лариса Сенчук. — Тут є все необхідне технологічне обладнання, добра матеріально-технічна база. Садочок повністю забезпечений  твердим і м’яким інвентарем, відповідно до чинних стандартів.

Безперечно, у таких прекрасних умовах діти будуть добре розвиватися, виховуватися, навчатися. А вихователі належно дбатимуть про розвиток розумових здібностей, обдарувань дітей, їхній фізичний розвиток, навчатимуть поваги до дорослих, один до одного, взаємодопомоги, любові до рідного краю і загалом — Батьківщини. І, як правило, саме в дитсадку дітей привчають до режиму, там вони отримують перші знання про гігієну, особисте здоров’я, здобувають основи моральних якостей.
А саме ці компоненти в сукупності визначають якісну підготовку дітей до навчання у школі.

Ігор Сусак
«Гуцульський край», №10, 18.03.2016 року

Share