«Під твій захист прибігаємо…»

1 Листопада, 2015 / Культура / Відповісти

Свята Покрова зібрала на святкування Дня захисника України всю громаду с. Баня-Березова. Біля могили воїнів, загиблих за волю нашої багатостраждальної держави, о. Михайло Дрогомирецький відправив молебень за всіх, хто боровся і бореться за незалежність нашої держави.

У школі провели незабутню зустріч учнів з воїном АТО, нашим земляком Андрієм Шапочкою. Завідувачка бібліотекою І.Москалюк спільно з директором Будинку культури О.Симчич, і працівниками культури підготували і провели літературно-музичний вечір пам’яті «Слава й честь тобі, український солдате».

З метою національно-патріотичного виховання молодого покоління організували виставку книг «Україна єдина — є і буде» та вернісаж дитячих малюнків «Ми вдячні вам за мир».

На святі виступили учасники Майдану М.Г.Васкул та депутат районної ради І.М.Томащук. Вони розповіли, як створювалася Косівська сотня і як боролися наші земляки за європейське майбутнє нашої держави та за право гідно жити на своїй землі.

Зі сльозами на очах глядачі слухали воїна АТО Андрія Шапочку. Андрій подякував землякам за молитви, які берегли його на війні, попросив щиро молитися і твердо вірити в перемогу українських солдатів над московським злим ворогом.

Своїм патріотичним співом звеселяли присутніх народний фольклорний ансамбль «Злагода» (керівник В.М.Васкул), і чоловічий народний ансамбль «Кришталь» (керівник М.М.Голинський).

До святкування залучили багато діточок, які декламували вірші про українських воїнів, котрі беруть участь в АТО, про вояків УПА, січових стрільців, Небесну Сотню, вшановували і молилися за них, дякували за вільне і краще життя нашої України.

Благослови нас, Пресвята Богородице, покрий своїм омофором наших воїнів і нехай ніколи їм не доведеться воювати, а ми будемо все життя дякувати Тобі за мир, як найбільший Божий дар для нашої Батьківщини.

Іванна МОСКАЛЮК,
завідувачка бібліотекою с. Баня-Березова.
«Гуцульський край», №44, 30.10.2015 року

Share