Патріоти — на Майдані

На Євромайдан у Києві приїхали люди з усіх куточків України. Є там активісти з Сум, Керчі, Запорізької області, Харкова, Кіровоградщини, Донеччини…

До столиці поїхали також березуни з Косівщини. Серед них — депутат районної ради Микола Стріпачук, священик Микола Мединський. Обидва — з Вижнього Березова.

Всі березуни Майдану брали активну участь у мирних акціях протесту на вулиці Грушевського, в урядовому кварталі та інших історичних місцях Києва, а також — у затриманні «тітушок».

Микола Стріпачук — патріот свого народу, перебуває на Майдані з перших днів протистояння. Разом з дружиною Ганною виховують двійко дітей — синочка Тарасика і донечку Наталочку.

У найбільш «гарячі» дні на Майдані Микола Стріпачук отримав поранення. У нього обпечені руки та ноги, бо знаходився дуже близько від першого підпаленого бронетранспортера. На лікуванні перебував недовго — втік знов на Майдан. Зараз ходить тільки на перев’язки до майданівського медпункту. За розповіддю Миколи, зараз на Майдані є люди навіть на милицях, які кажуть, що лікуватись будуть після перемоги революції гідності. Всі вони були під кулями снайперів, які знаходились на даху готелю «Україна» та на кількох сусідніх будівлях. Стріляли злочинці в серце, живіт, шию та голову.

Отримав поранення ноги і отець Микола Мединський. На лікуванні знаходився недовго, і зараз знову на Майдані. Загроз життю цих патріотів немає, їхнє лікування і реабілітація проходять на Майдані. Ми гордимося вами! Пильнуймо Україну, адже ворог на порозі нашої держави!

Василь ПЕРЦОВИЧ,
с. Вижній Березів.

«Гуцульський край», №10, 7.03.2014 рік

Share