Деканальна розколяда у Баня-Березові

Після Божественної Літургії, завдяки старанням пароха Баня-Березівської церкви святих апостолів Петра і Павла о. Михайла Дрогомирецького, була проведена деканальна розколяда, присвячена героям Майдану.

У залі Будинку культури зібралися щирі українці, добрі християни, шанувальники духовного співу, української обрядової пісні, об’єднані любов’ю до новонародженого дитятка Ісуса, небайдужі до долі України і подій на Майдані.

На жаль, через несприятливі погодні умови не змогли приїхати запрошені о. Михайлом колективи церков св. Параскеви (с. Стопчатів), Вознесіння Хрестового (с. Люча), Св. пророка Іллі (с. Вижній Березів), Успіння Пресвятої Богородиці (с. Середній Березів) та св. Миколая (с. Нижній Березів).

Присутніх радо привітали ведучі Василько Варвадюк та Іринка Томич, їхні слова супроводжувалися колядками та щедрівками, які виконував народний чоловічий вокальний ансамбль «Кришталь» (керівник Микола Голинський).

Урочисто, піднесено і гармонійно звучали у їх виконанні духовні твори. Кришталево-чистими голосами славили новонародженого Спасителя Наталія Куничич та Христина Лазарович. Чудовим подарунком народженому Христові-Богочоловікові була колядка «У Вифлиємі новина», яку виконала представниця церкви св. Пророка Іллі (Вижній Березів) Олеся Негрич.

Із вітальними словами звернувся до громади працівник відділу культури РДА о. Василь Струк. Зал зворушливо виконав колядку «Чи чуєш ти, брате».

Щирими та гучними оплесками вітали присутні хор церкви Миколая Чудотворця із с. Стопчатова (регент П.Паланюк), а також народний жіночий вокальний ансамбль «Мальви» (керівник Леся Шкрібляк), які порадували ряд колядок.

З теплими словами вдячності за участь та чудове мистецтво до всіх присутніх і учасників звернулися директор Будинку культури О.Я. Симчич та сільський голова М.М.Пукас. Хочеться подякувати о. М. Дрогомирецькому за ті добрі справи, які він робить для духовного і культурного піднесення нашого села, за любов до України, його щоденні молитви за героїв Майдану та мир і спокій у державі. Хай Господь винагородить його і родину своїми дарами і ласками.

Слава Україні!

О.Томащук,
вчителька християнської етики Баня-Березівської ЗОШ І-ІІст.

«Гуцульський край», №7, 14.02.2014 року

Share