100 років — це щастя

8 Липня, 2012 / Селяни / Відповісти

У Бане-Березові  відзначив своє 100-річчя Григорій Васильович Томащук.

Чоловіка поважного  віку прийшли привітати перший заступник голови райдержадміністрації  Іван Грималюк, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Олександра Мицкан, директор  територіального центру з обслуговування  інвалідів і одиноких перестарілих Юрій Радиш, Бане-Березівський сільський голова Микола Пукас. Представники влади вручили ювілярові Вітального листа від Президента України В.Ф.Януковича, подарували квіти, висловили  найкращі побажання, на які заслуговує  ця літня людина.

Григорій Томащук народився і живе  у Бане-Березові, працював у лісі й на полі.  Його дружині Олені (за паспортом Наталія Миколаївна) — 83 роки. Отак у парі, сидячи на ліжку, в невеликій кімнаті сільської хати нас привітно зустріла ця поважна родина.

Григорій Васильович виріс у сім’ї, де було дев’ятеро дітей (8 хлопців і одна дівчина). Братів і сестри вже нема серед живих. Дивом уцілів Григорій після тижневого перебування у Яблунівській катівні, де був жорстоко побитий  енкавеесівцями за те,  що дав коня упівцям. Бідолашного ледве лікар виходив.

Столітній ювілей батька і дідуся зібралася відзначити вся дружна і любляча родина – дочка Галина з чоловіком Миколою, син Василь з дружиною Лєною  (родом з Херсона)  та четверо онуків. На запитання: «Як  дожити до такого довголіття?» — Василь Григорович  відповів   небагатослівно: «Треба фізично робити, але  праця має  бути посильною, чесно жити, і Бог таким допомагає».

Дочка Галина присвятила своєму татові-ювілярові вірша, в якому є такі рядки:

Не всім судилось таке щастя,
Не кожен може дочекать.
На то є тільки Божа воля,
А це є Божа благодать.

Ігор СУСАК.
Фото автора.

Share